Din guide för att hitta svenska influencers

Att hitta svenska influencers kan vara en utmaning, som tur är finns det verktyg som underlättar arbetet. Vi har sammanställt en lista över Sveriges största influencers, samt tips och tricks att tänka på när du letar efter svenska influencers att samarbeta med!

Sveriges största influencers

Källa: influens.se

📝 Din guide för att hitta influencers Svergie

1. Hitta svenska influencers manuellt på Instagram

Det finns tre sätt att hitta influencers; från din kundbas, manuellt på Instagram eller via en influencer marketing-plattform. Gällande det andra alternativet, manuellt på Instagram – kan du söka efter influencers via relevanta hashtags, geografisk placering eller liknande profiler.

a) Sök via relevanta hashtags

Du kan hitta potentiella influencers genom att använda relevanta hashtags. Se till att kontrollera dina hashtags både på engelska och svenska.

Nedan är några hashtag-exempel som du kan använda för att hitta svenska influencers:

▸ #swedishinfluencer och #svenskainfluencer
▸ Hashtags som innehåller städer, som exempelvis #stockholminfluencer
▸ Namn på landet, t.ex. Sverige, #svensk och #svenska
▸ #reklam, #samarbete

 

b) Sök via geografiskplacering📍

När influencers postar på instagram brukar de flesta lägga till ”plats” för att öka räckvidden. Därför kan det vara av intresse att söka på olika platser i Sverige.

Om du letar efter svenska influencers, prova leta via städer som har en befolkning på minst 100K – t.ex. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Helsingborg.

 

c) Se liknande profiler

När du hittat en svensk influencer som du vill samarbeta med, kika också på liknande profiler som deras – klicka på den lilla 🔽 – knappen på hens profil.

2. Hitta svenska influencers på Promoty

Att leta efter influencers manuellt på Instagram kan vara tidskrävande, vi rekommenderar att du använder en Influencer marketing-plattform. Till exempel är Promoty ett verktyg för att hitta influencers smidigt och enkelt; använd vårt sökverktyg (Promoty Discovery) eller skapa en Influencer-kampanj och låt influencers ansöka om att få samarbeta med ditt varumärke.

cover photo for svenska influencers – svenska Instagram influencers via Promoty

Promoty Discovery ger dig tillgång till vår globala databas av Instagram-influencers; filtrera för att hitta rätt influencers till ditt varumärke.

Om du letar efter svenska influencers kan du specificera i din sökning att enbart visa personer från Sverige. Du kan även precisera din sökning genom att ange influencers följarantal, ålder, intressen m.m.

Om du söker efter influencers med svenska följare är det också möjligt att filtrera på det. Detta tillåter dig att hitta samarbetspartners med följare som matchar med din målgrupp!

Du kan även se influencers Instagram-statistik, deras följares demografi, fake- kontra äkta-följare, anmärkningsvärda följare, samt liknande profiler och mycket mer.

Vi har stor erfarenhet att jobba med influencers.

Promoty är ett internationellt företag med stor erfarenhet av influencer marketing över hela Skandinavien och Baltikum. Om du är intresserad av våra tjänster, t.ex. kampanjhantering, eller kanske hur du enklast hittar influencers att samarbeta med, hör av dig – så hittar vi en lösning tillsammans!

Mer inom ämnet